Dugulás elhárítás árak

A wc dugulás elhárításának ára sok tényezőtől függ. Függ a dugulás mértékétől, súlyosságától, mennyire könnyen oldható meg a probléma és esetleg az adott város elhelyezkedése. Budapest környékén az árak sokkal magasabbak, hiszen a nagyvárosi életnek ára van. Tehát az árak változóak, függ a kiérkező duguláselhárítók gyorsaságától és szakszerű munkavégzésétől is. Az árak 5000 forinttól 30.000 forintig terjednek normál esetben, de persze itt is akadnak kivételek. A dugulás ára további részletektől is függ, például a ház típusától, a dugulás időtartamától, nyilván minél nagyobb a dugulás, annál több pénzbe kerül. Gyakran felszámolják például a kiszállási díjat, amit körülbelül 3000 forintban szoktak meghatározni – a megoldandó problémától függetlenül ezt mindenképpen ki kell fizetni, hacsak a cég nem engedi el alapból. Mivel azt sem lehet tudni, mennyi ideig tart a munka, az óradíj is bizonytalan áru lehet, ez óránként általában 1000 forint körül alakul. Számolni kell azzal is, hogy esetleg felszámolnak folyóméter díjat, illetve hétvégi vagy ünnepnapi felárat – éppen ezért nem árt előre tájékozódni az árakról és még a kiszállás előtt megállapodni benne, hogy ne forduljanak elő később felmerülő, nem várt költségek.

Ha duguláselhárításról beszélünk, szinte lehetetlen előre megmondani, egy-egy munka pontosan mennyibe fog kerülni. Ennek több oka is van – ezek közül a legjelentősebb természetesen az, hogy soha nem lehet pontosan tudni, a szakembernek az egyes megbízások során milyen nehézségekkel kell megküzdenie, milyen munkamódszert alkalmaznia, hiszen sokszor egyedi megközelítésre, a probléma kreatív megoldására van szükség.
Az sem mindegy, hogy az általunk kiválasztott szakember, illetve cég milyen költségeket számol fel. Sok helyen nem csak a munkadíjat kell kifizetni, ami viszonylag nagy pontossággal előre megállapítható.

Magyarországon az árak többnyire egységesek, de azért vannak néhol súlyosan eltérő értékek is. Ezek csak tájékoztató jellegű árak.

Csatornatisztítás nagynyomású woma mosóberendezéssel: 25.000 Ft – tól

Kamerás cső- és csatornavizsgálás: 20.000 Ft-tól

Klíma vezetékek dugulás elhárítás  ára:   8000 Ft.- tól
Kád vezeték dugulás elhárítás ára:            10000 Ft.-tól
Mosdó vezeték dugulás elhárítás ára:       10000 Ft.-tól
Zuhanytálca dugulás elhárítás ára:           10000 Ft.- tól
Padló összefolyó  dugulás elhárítás ára:  9000  Ft.-tól
Mosogató  dugulás elhárítás ára :              1000 Ft.- tól
WC vezeték dugulás elhárítás ára:          18000 Ft.-tól 
 Strang vezeték dugulás elhárítás ára: 15000 Ft.- tól                                                 
Darálós Wc tisztítás:                               18000 Ft.- tól

A segítséget nyújtó cégek néhány esetben nem tudják az árakat pontosan meghatározni, majd csak akkor, ha már végeztek a munkával.

Duguláselhárítás határozatlan árakkal:

Beltéri lefolyórendszerek tisztítása és időszakos karbantartása.

Kültéri csatornahálózatok tisztítása és időszakos karbantartása.

Esővíz elvezető rendszerek duguláselhárítása.

Fertőtlenítés és szagtalanítás a duguláselhárítás után.

Hibamegállapítások és szakvélemények kiállítása.

Érdemes sok esetben már a telefonos segítségkéréskor vázolni a körülményeket, és ilyenkor pár szempontot muszáj ismertetni:

  • Milyen fajta épületről van szó (társasház, kertes ház, kereskedelmi egység)
  • Melyik kerületben van a probléma
  • Kültéri, vagy beltéri a dugulás van szó
  • Mi dugult el (mosogató, mosdó, kád, padló összefolyó, wc, stb.)
  • Dugulás mértéke
  • Feltételezhetően, mitől dugulhatott el a lefolyó vezeték
  • Dugulás, milyen típusú csőszakaszt érinthet: (alapvezeték, fővezeték)
  • A probléma fennállásának ideje

Ha a telefonon történt megbeszéltek alapján sikerül ismertetni a körülményeket, érdemes egy pontos árajánlatot kérni, hiszen minden cég más-más árakkal dolgozik.