Duguláselhárításra házi megoldások
Életünk egy bizonyos pontján mindannyian szenvedtünk már több dugulástól az otthonunkban, és ebben a pillanatban (amikor ezt olvasod) az első dolog, ami eszünkbe jut, hogy keressük a házi ingyenes megoldásokat / lehetőségeit, hogy magunk oldjuk fel a dugulást, és próbáljuk meg gyorsan és ingyen megoldani a problémát. Olyan, hogy INGYEN nem létezik, mert ami otthon megtalálható, azt is megvettük már egyszer, de az igaz, hogy sokkal olcsóbban megoldható mint egy duguláselhárító szakembert hívni.
A csőelzáródások másnéven dugulások nagyon gyakoriak, többször előfordulnak, mint gondolnád, és főként a lakásban élők által végzett nem megfelelő tevékenységek okozzák őket (azaz ne dobj semmit a lefolyóba ami nem oda való). Az olajok, ételmaradékok, szappanok, törlőkendők és egyéb nem oda való dolgok idővel felhalmozódnak és megtapadnak a csőben, ami miatt az apránként eltömődik, és nem működik megfelelően, azaz nem folyik le túl gyorsan vagy sehogy.

Otthoni módszerek a mosogató duguláselhárítására:

A mosogató dugulásának feloldására különböző otthoni módszerek léteznek, amelyek segíthetnek ebben a komoly feladatban, hogy saját eszközeivel oldjuk meg a dugulást.
A mosogató az egyik olyan hely a lakásban, amely a legtöbbször eltömődik, mivel folyamatosan ételmaradékokat és egyéb vegyszereket folyatunk bele, amelyek megakadályozzák a víz rendszeres áramlását. Fontos, hogy tisztában legyünk ezzel, mivel a dugulások gyakran komoly problémákat okozhatnak a csövekben, és bonyolultabbak lehetnek, mint gondolnád. PL olyan is sokszor előfordul, hogy egy cső darabot ki kell cserélni.

Csövek duguláselhárítása szódabikarbónával és ecettel:

A csövek duguláselhárításának ez a fajta házi gyógymódja az egyik legelterjedtebb a világon. Alkalmazása nagyon egyszerű és gazdaságos, mivel csak a következőkre van szükség:
- ½ pohár szódabikarbóna
- ½ pohár ecet
- 2-3 liter forró víz
Az eljáráshoz egy adag szódabikarbónát kell önteni a lefolyóba, ahol a dugulás van, majd forró vizet önteni, hogy a zsír elkezdjen feloldódni, ismét szódabikarbónát tenni, ezúttal az ecettel együtt, majd ismét forró vizet önteni.

A híres Coca Cola orvosság:

Az évek során tanúi lehettünk annak, hogy a Coca Cola italnak milyen sokféle felhasználási módja van, és ezek között a felhasználási módok között szerepel az is, hogy ez az üdítőital tulajdonságainak köszönhetően a csövek dugulásmentesítésére szolgálhat. Csak 2 üveg Coca Cola-t kell önteni a WC-be, a mosogatóba vagy bárhová, ahol a dugulás van, és hagyni kell hatni, amíg csak lehet, és így a csövek és a lefolyók tiszták lesznek. Ezt a folyamatot kiegészítheted azzal, hogy a végén forró vizet teszünk a csőbe ragadt maradék eltávolítására. Fontos megemlítenünk, hogy egy üveg coca-cola (2022-ben) 480-550 ft között mozog. Míg a szódabikarbóna 100ft csak és forróvíz kell hozzá, min inkább ezzel próbálkoznánk először.

Mit kell még tudni a dugulásokról?

Előfordul nem is olyan ritkán, hogy a mosogató vagy a mosdókagyló nem folyik le megfelelően, és még rossz szagokat is áraszt. Ez általában a csövek eltömődésével függ össze, és a javításhoz meg kell tisztítani vagy el kell távolítani az eltömődést, azaz a dugulás okát. Valószínűleg van otthon néhány olyan termék, amely segíthet megoldást találni, például szódabikarbóna ecettel, forró víz.
Néha a csövek könnyen eldugulnak, és a wc dugulás vagy a mosogató dugulás kellemetlen szagokat áraszt, amelyek nagyon bosszantóak. Ez főleg azért van, mert nem figyelünk oda, hogy mi folyik le a lefolyóba.
A dugulás pedig még akkor is előfordulhat, ha mindig különös gondossággal odafigyelünk erre, így senki sem mentesül attól, hogy ezzel foglalkoznia kelljen. Ugyanis nem csak a mi odafigyelésünk a kulcs hanem a rendszer állapota is. Amennyiben rosszul lett kiépítve avagy már nagyon öreg a lefolyó, akkor az odafigyelés sokat számít de dugulásunk az bármikor keletkezhet.
A legfontosabb, hogy megakadályozzuk a dugulás súlyosbodását, azaz minél hamarabb megoldást találjunk. Ellenkező esetben a probléma súlyosbodhat, és szakemberhez kell fordulni, ami nem olcsó mulatság. Igaz most magunk elélen beszélünk de egy komoly dugulás ami akár vezeték cserével is járhat, az több 100ezer forint is lehet.
Ezenkívül biztos, hogy van otthon néhány olyan gyógymód (házi szer), amelyet azonnal a gyakorlatba ültethetünk. Ha pedig jelenleg nincs ilyen terméked, könnyen megtalálod a szupermarketben vagy a boltban.

Íme még 5 házi gyógymód (módszer) a csövek duguláselhárítására:

 • Szódabikarbóna ecettel: A szódabikarbóna az egyik legnépszerűbb házi gyógymód dugulása. Szódabikarbóna és ecet keverékének elkészítésével olcsó megoldást kap a csövek duguláselhárítására.
  5 evőkanál szódabikarbónát és egy csésze ecetet kell használni, miután érintkeztek egymással, hab kezd kialakulni. Hagyd állni a keveréket fél órán át, mielőtt alkalmaznád.
 • Gyümölcssók ecettel: Az ecet többféleképpen használható számos otthoni probléma megoldására. Nemcsak szódabikarbónával keverhető, hanem egy másik nagyon gyakori termék, például a gyümölcssó is hatékony a csövek duguláselhárítására. A gyümölcs só kifejezetten az emésztést javítja, olyan mint egy plusz tabletta.
  A keverék előállításához elegendő 3 evőkanál gyümölcssó és fél pohár ecet használata. Miután használtad, hideg vízzel öblítsd le.
 • Forrásban lévő víz: Ez lehet az első trükk, amit kipróbálsz a csövek dugulásának feloldására, mivel nagyon könnyű megcsinálni.
  Csak forralj fel vizet sóval egy nagy fazékban, és apránként öntsd le a lefolyóba. Soha ne csináld egyszerre, a dugulás gyorsabban megszűnik, ha kis adagokban csinálod. Amennyinem a dugulás komolyabb jellegű, úgy ez a módszer nem túl hatásos, inkább karbantartásra ajánlott.
 • Szódabikarbóna önmagában: A nátrium-hidroxid vagy nátronlúg széles körben használt vegyi anyag, amelyet otthon is felhasználhatunk, például szappan készítéséhez.
  Ennek a vegyületnek a használata azonban veszélyes lehet, és csak nagyon különleges alkalmakkor ajánlott, és soha nem szabad tisztítószerekkel vagy bármilyen savval keverni, mivel nagyon maró hatású.
  Egy nagyobb dugulás érvényes ürügy lehet a szódabikarbóna használatára, ha más gyógymódok nem használnak.
 • Duguláselhárító vezeték, másnéven csőgörény: A másik legegyszerűbb trükk a cső dugulásának feloldására. Valószínűleg van otthon drótja, vagy nagyobb felhajtás nélkül szerezhet egyet.
  Ez a megoldás akkor működik, ha a dugulás nincs túl mélyen. Ezenkívül a drótnak elég hosszúnak kell lennie, és horog alakúra kell formázni. Mivel a horog fog beleakadni a dugulást okozó hulladékba és azzal lesz kihúzva.
  Be kell dugni a csőbe, és addig kell forgatni, amíg a szennyeződés a felszínre nem kúszik. Ha kihúzza a drótot a lefolyóból, a szennyeződés is ki fog jönni.
  A boltokban lehet venni kifejezetten erre való csőgörényt amit egy csavarozóra lehet rögzíteni. Az esetek többségében nem elég hosszú és csak a pénzünk vész kárba de egy próbát megérhet ha mindenképp mi akarjuk megoldani a dugulásunkat.
Nem találtad meg a megoldást a dugulásodra? Szakképzett csapatunk bármilyen dugulásra tud megoldást és nem csak tudja, hanem meg is fogja csinálni. Mi nem hitegetünk mi csináljuk azt ami a dolgunk: duguláselhárítás.
Lépj velünk kapcsolatba

Mivel van probléma?

 • Wc
 • Mosogató
 • Kád
 • Fűrdőszoba
 • Zuhanytálca
 • Piszoár
 • Csatorna
 • Egyéb

Milyen időszakban mehetnénk?

Milyen épületben van a dugulás?

 • Elfogadom az adatkezelési szabályzatot. * Tovább...

Amennyiben 24 órán belül nem jelentkeztünk telefonon és nem küldtünk e-mailt, úgy kérjük keress minket telefonon. Ilyen esetekben technikai akadály miatt nem kaptuk meg az árajánlatkérésed!

Minden jog fenntartva © ABC duguláselhárítás 2024

Made with   by ThemeWagon