Lefolyó karbantartás Budapest
Lefolyó karbantartás Budapest

Mi a legrosszabb ami történhet veled? Pl egy közös lefolyóhálózat?

Az egyik leggyakoribb probléma egy épületben vagy társasházban ami adódhat az a lefolyókkal kapcsolatos. Jó példa erre, amikor az épületek lefolyócsövei eldugulnak stb. Ebben a tekintetben a magas árak megfizetésének elkerülése érdekében javasolt az épület közös képviselőjével beszélni arról, hogy egy céget bízzon meg a megelőző karbantartás elvégzésével, valamint a tulajdonosok közösségében lévő csövek duguláselhárításával.
Építészeti szempontból a lefolyócső az a függőleges vezeték, amely összegyűjti az esővizet vagy a szennyvizet a különböző szintekről. Ez egy olyan cső, amely a közösség hulladékát és esővizét a közcsatorna-hálózatba szállítja.
Cégünk pont ezzel foglalkozik Budapesten és vonzáskörzetében minden nap és minden órájában hétvégén is. A karbantartás olyan fontos, mint egy szelet kenyér, mivel meg lehet vele előzni a komoly dugulásokat. A döntés mindig a lakóközösségen múlik: havonta 1 karbantartás lakásonként 1-2ezer forintért? Avagy évente 1 vagy 2 alkalommal horror dugulás sok sok 10 ezer forintért? A karbantartás fontos, kezdjed az ABC duguláselhárításnál.
Az épületekben lévő csöveknek köszönhetően a közösségek képesek megszűrni és megtisztítani a hulladék egy részét. Kulcsfontosságú eleme a ház tisztaságának biztosításának, és annak, hogy otthonából ne áradjanak rossz szagok.

Milyen karbantartási feladatokat kell elvégezni a csőhálózaton?

A lakástulajdonosi társulásban a csövek karbantartásának alapvető feladatai alapvetően abból állnak, hogy a csöveket megfelelően tisztán tartsák, megakadályozva ezzel, hogy a víz az épület más emeleteire szivárogjon, valamint bármilyen más típusú problémát okozzanak ezek a lefolyók. E cél elérése érdekében elengedhetetlen a csövek ellenőrzése a csatornahálózat egyes meghatározott pontjain. Az épületekben a csövek karbantartása érdekében a következő feladatokat kell gyakran elvégezni:
A szelepek és szifonok időszakos ellenőrzése, az úgynevezett ereszcsatorna nyílások tisztítása és ellenőrzése. Hasonlóképpen ellenőrizni és tisztítani kell az ürítő kamrákat, az aknákat és más kiegészítő alkatrészeket.
Évente legalább egyszer ellenőrizni és tisztítani kell a lefolyók és ereszcsatornák állapotát is. Egy másik fontos szempont, hogy folyamatosan vizsgálja meg azokat a vízszintesen lefektetett és lógó csöveket. Ellenőrizze a lefolyócsövek állapotát is.

Hogyan lehet a csövek dugulását megszüntetni a tulajdonosok közösségében?

Ha a tulajdonosok közösségében a csövek eltömődnek, vagy bármilyen más típusú probléma merül fel, javasoljuk, hogy hívjon egy, a csatornák és a szennyvízelvezető rendszerek karbantartásával foglalkozó szakemberekből álló céget (pl minket az ABC duguláselhárítást), mivel ők rendelkeznek a szükséges eszközökkel a csövek bármilyen javításának megoldásához. A hívás előtt azonban a szomszédok megtehetnek bizonyos lépéseket a csövek duguláselhárításának megkezdése érdekében.
Néhány követendő tipp: öntsön forró vizet vagy maró szódát a lefolyóba, hogy megszüntesse a dugulásokat. Valójában ajánlott ezt megelőző jelleggel legalább havonta egyszer elvégezni, mivel ez egy kicsit zsírtalanítja a csövek falát, és javítja azok működését. A csöveket is ajánlott évente ellenőrizni, amit a lefolyók karbantartásával foglalkozó cégek megbízásával tehet meg. Így szükség esetén egy egyszerű csőjavítás még a nagyobb összeomlás előtt elvégezhető.
Nem találtad meg a megoldást a dugulásodra? Szakképzett csapatunk bármilyen dugulásra tud megoldást és nem csak tudja, hanem meg is fogja csinálni. Mi nem hitegetünk mi csináljuk azt ami a dolgunk: duguláselhárítás.
Lépj velünk kapcsolatba

Mivel van probléma?

  • Wc
  • Mosogató
  • Kád
  • Fűrdőszoba
  • Zuhanytálca
  • Piszoár
  • Csatorna
  • Egyéb

Milyen időszakban mehetnénk?

Milyen épületben van a dugulás?

  • Elfogadom az adatkezelési szabályzatot. * Tovább...

Amennyiben 24 órán belül nem jelentkeztünk telefonon és nem küldtünk e-mailt, úgy kérjük keress minket telefonon. Ilyen esetekben technikai akadály miatt nem kaptuk meg az árajánlatkérésed!

Minden jog fenntartva © ABC duguláselhárítás 2024

Made with   by ThemeWagon