Lefolyó tisztítás Budapest
Lefolyó tisztítás Budapest

Gyakran akkor vesszed észre, hogy probléma van a lefolyóban, amikor már túl késő, nem?

Ráadásul a ház többi helyiségével ellentétben a fürdőszoba gyakran elfeledett terület. Igen, ez igaz! Nem hajlamosak eldugulni vagy annyira elkoszolódni, mint a konyhai lefolyók, de azért karbantartásra szorulnak, nem igaz? Most adunk neked 10 olyan tippet amivel meg tudod előzni mindezt.

Mégis kik vagyunk mi, hogy ilyen ötleteket adunk neked?

Cégünk főleg Budapesten de Pest megye minden településén végez duguláselhárítást. Számunkra nincs olyan, hogy lehetetlen csak olyan hogy lehetséges és tiszta lefolyó. Lefolyó van a fürdőszobában, a konyhában is és mindenhol képes eldugulni. Miért? Azért mert nem tartod karban!
Lássuk, hogyan lehet megelőzni a súlyos dugulásokat a lefolyóban?
 • #1. Sós víz a szappanhoz
  Kezdjük az egyik legelterjedtebb / legismertebb dologgal: Mi a baj a szappannal? Semmi, ugye? Nos, attól függ! Egyes szappanok üledéket hagyhatnak a csövekben, és elősegíthetik azok eltömődését. Ennek elkerülése érdekében néhány naponta érdemes egy fazék sós vizet önteni a lefolyóba, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a csövek 100%-ban működőképesek, és hogy kitisztítsa az esetlegesen felgyülemlett anyagokat.
 • #2. Egy másik jó megoldás: fehérítő
  Bár a fehérítőszer koptathatja a csöveket, ha jól használjuk, nincs miért aggódnunk. Ehhez két-három hetente öt liter vízhez öntsünk egy fél (ne többet!) pohár fehérítőt, várjunk néhány percet (kb. 10 perc a jó idő), majd 15-20 másodpercre nyissuk meg a hideg vízcsapot. A legjobb dolog ebben az, hogy a fehérítő a szagokat is eltávolítja, és ez kiemelten jó mindenkinek.
 • #3. Ételmaradékok?
  A konyhában gyakori, hogy sok ételmaradék kerül a lefolyóba; hogy ezt elkerüljük, próbáljuk meg kitakarítani az edényeket, mielőtt a mosogatóba tesszük őket: igen, ez egy kellemetlen munka, de olyan munka, amellyel később időt takaríthatunk meg a karbantartás során! Nem beszélve arról, hogy a mosogatás során felhalmozódott tisztítószer maradvány + az ételmaradék közös erővel képes dugulásokat okozni.
 • #4. Rácsok a lefolyónyílásban
  A konyhában egy rács segít tisztán tartani a lefolyókat. A legtöbb mosogató beépített ráccsal rendelkezik, de ha ez nem így van, minimális befektetésért vásárolhatunk egyet. Így megakadályozhatjuk, hogy az edényeken maradt ételmaradék a csövekbe kerüljön.
 • #5. A kávé kettős élete
  Az őrölt kávézacc az egyik legkiválóbb természetes lefolyótisztító. Amikor a kávéfőzőt tisztítjuk, használjuk ki, hogy kimossuk az összes szennyeződést, amely a csövekben maradhatott. Engedjük le a zaccot a lefolyóba, ennyi a lényeg. Azonban nem egyszerre 2kg, mert az ugyan olyan káros mint bármi más.
 • #6. Haj, szőr... ó, a jaj!
  Különösen borotválkozáskor sok szőr hullik a mosdóba. Bár ez egy gyakori gyakorlat, az egyik legkárosabb a lefolyóra nézve. Szokd meg, hogy a csap elzárása vagy a padlóról való lesöprése előtt gyújtsd össze a nagyát, bár ez nehézkesnek tűnhet, de nem az. Valójában ez sokkal kevesebb munka, mint az a dugulás, amit az eredményez.
 • #7. Tartsuk tisztán a lefolyókat szódabikarbónával
  A szódabikarbóna segít tisztán tartani a lefolyót. Ehhez minden héten vagy kéthetente öntsünk egy tasak szódabikarbónát a lefolyóba, és öntünk rá forró vizet vagy 2 litert. 100 százalékos hatékonyságú!
 • #8. Olaj? Nem, nem olaj!
  Szokjunk hozzá, hogy a használt olajat olyan palackokban dobjuk ki, amelyeket a helyi újrahasznosító helyeken lehet lerakni pl: benzinkút. Az olajmaradványok literszámra szennyezik az ivóvizet, és az otthoni lefolyóra is rátapadnak, rossz szagot és állandó dugulást okozva. De itt nem csak otthoni problémákról van szó, hanem a mindannyiunk számára elérhető ivóvíz hatalmas mértékű szennyeződéséről is.
 • #9. Az első csalhatatlan orvosság: gumis wc pumpa
  Ha visszatérő dugulási problémánk van, kezdjük a klasszikus wc pumpával minden féle karbantartási löttyi helyett. Miért? Szinte soha nem hagy minket cserben, és jó első védelmi vonal még a legsúlyosabb dugulások ellen is. Ne feledd, hogy gyakran, amikor a dugulás már nyilvánvaló, ez azért van, mert a lefolyót hetek vagy hónapok óta elhanyagolták, így nem lesz olyan egyszerű a dolgod.
 • #10. Második bolondbiztos orvosság: csőoldó
  Tartsuk tisztán a lefolyókat gumi- és drótdugóval vagy szódabikarbóna és ecet keverékével is; ha egyik sem használ, ideje kipróbálni a kereskedelmi megoldásokat, és ha a dugulás nagy, talán itt az ideje, hogy szakemberhez forduljunk, és ezentúl naponta emlékezzünk meg sokat szenvedett lefolyónkról.
Nem találtad meg a megoldást a dugulásodra? Szakképzett csapatunk bármilyen dugulásra tud megoldást és nem csak tudja, hanem meg is fogja csinálni. Mi nem hitegetünk mi csináljuk azt ami a dolgunk: duguláselhárítás.
Lépj velünk kapcsolatba

Mivel van probléma?

 • Wc
 • Mosogató
 • Kád
 • Fűrdőszoba
 • Zuhanytálca
 • Piszoár
 • Csatorna
 • Egyéb

Milyen időszakban mehetnénk?

Milyen épületben van a dugulás?

 • Elfogadom az adatkezelési szabályzatot. * Tovább...

Amennyiben 24 órán belül nem jelentkeztünk telefonon és nem küldtünk e-mailt, úgy kérjük keress minket telefonon. Ilyen esetekben technikai akadály miatt nem kaptuk meg az árajánlatkérésed!

Minden jog fenntartva © ABC duguláselhárítás 2024

Made with   by ThemeWagon